torstai 8. syyskuuta 2016

Esitelmä- ja työpajaehdotuksia odotellen!

Aurinkoinen syksy etenee ja tammikuussa 2017 järjestettävän LAAPU-symposiumin esitelmä- ja työpajakutsu on lähtenyt liikkeelle. Seuraa LAAPU-verkostoa ja tapahtumainfoa myös Facebookissa.

-----
Esitelmä- ja työpajakutsu Laapu-symposiumiin

LAAPU-symposium järjestetään Turussa 19.–20.1.2017. Symposiumin teemana ovat puheviestinnän opettajien hyvinvointi, opiskelijoiden innostaminen ja uudet pedagogiset ratkaisut. Päivät järjestää puheviestinnän valtakunnallinen LAAPU-verkosto (Laatua puheviestinnän opetukseen -verkosto), joka koostuu Suomen korkeakouluissa puheviestintää opettavista osaajista. Symposiumiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikki puheviestintää opettavat, opetusta uudistavat ja opetuksen kysymyksiä pohtivat.

Symposiumissa osallistujien omien esitelmien ja työpajojen lisäksi FT, opintopsykologi Johanna Mikkonen Helsingin yliopistosta pohtii kanssamme stressiä ja työhyvinvointia otsikolla “Minun stressini - opiskelijan stressi”. Erilaisten puheviestinnän pedagogisten kysymysten ja ratkaisujen äärelle innostaa FT, pedagoginen johtaja Emma Kostiainen Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnasta. Hän käsittelee alustuksessaan vuorovaikutusosaamista ja vuorovaikutuksen merkitystä yhteisön muutoksessa.

Toivomme nyt teiltä esitelmä- ja työpajaehdotuksia. Esitelmät voivat olla noin 20 min pituisia alustuksia. Työpajoissa on lyhyen alustuksen lisäksi varattu aikaa käytännön kokeiluille ja keskusteluille, kokemusten jakamiselle ja yhdessä pohtimiselle. Pääpaino voi olla tekemisessä tai tiedossa, uudet tavat tehdä ovat tervetulleita.

Symposium keskittyy puheviestinnän opetuksen näkökulmiin: fokuksessa ovat vuorovaikutusosaamisen opettaminen ja puheviestinnän opettaja itse. Esitelmät ja työpajat voivat tarkastella puheviestinnän opetusta ja pedagogiikkaa myös laajemmin, ne voivat olla opetuksen tutkimuksen tai opetuskokeilujen esittelyjä tai vaikkapa puheviestinnän opetuksen eettisten kysymysten tarkasteluja.

Esitelmä- ja työpajaehdotusten pituus on 250–300 sanaa. Päivien järjestelytoimikunta kokoaa ehdotetuista esitelmistä ja työpajoista sopivia työryhmäkokonaisuuksia.

Lähetä ehdotuksesi 14.10.2016 mennessä liitetiedostona sähköpostitse osoitteeseen laapusymposium2017@uta.fi. Liitäthän ehdotukseen mukaan yhteystietosi. Päiville hyväksytyistä esityksistä ilmoitetaan hakijoille lokakuun loppuun mennessä.

Tavataan Turussa!

Lisätietoja symposiumista Laapu-ohjausryhmäläisiltä (yhteystiedot oikealla sivupalkissa).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.